Vem är jag och vad är viktigt för mig

Mitt namn är Emma och det är jag som driver Kaygot Hundträning. Jag håller till i Slätteröd strax utanför Svedala.

Jag jobbar INTE med bestraffningar utan jobbar belöningsbaserat med fokus på individens behov och förutsättningar. Alla raser har eller har haft ett arbetsområde, vilket medför olika behov som man måste tillgodose. För mig är glädje, förståelse och respekt viktigt för att träningen ska vara rolig och lärorik för både hund och ägare.

Jag har jobbat med många olika typer av hundar i alla åldrar under mina år i branchen och det har varit mycket lärorikt och framförallt super roligt. Mitt hjärta slår dock lite extra för våra så kallade ”kamphundar” då deras hårda utsida döljer en otroligt mjuk insida. Deras stora personligheter, enorma hjärta och viljan att jobba gör mig lika glad vaje gång.

Hur började det då?

Jag började min resa 2015 på en hundkurs i en lokal hundklubb tillsammans med min då 8 månaders hund Algot.

Han var då i den där fantastiska åldern då han varken hörde eller såg mig och skulle visa sig stor och stark inför andra. Och om inte det var nog så tyckte han det var super roligt att jaga bilar. På kursen fick jag lära mig att se honom för den han var och vilka behov han hade med alla raser han har i sig. Algot är en blandning mellan amstaff/rottweiler/st:bernad/golden retriver och jämthund, vilka kan vara en utmaning bara var för sig. Det var en resa jag gjorde med glädje, skratt, tårar, men också med en liten släng av hopplöshet och känslan av misslyckande. Men jag gav inte upp och idag är han min trogna följare i alla väder.

2017 skaffade jag mig en tik vid namn Kayla. En omplaceringshund med mycket mer problem i bagaget än vad jag räknat med. En då 5,5 månaders valp som inte ens ville bli berörd och som försvarade allt. För hennes del handlade det om att bygga förtroende, tillit och skapa en trygghet i vardagen. Mycket träning har det blivit men på ett helt annat sätt än med Algot. Kayla är också en blandras och i henne finns det amstaff/rottweiler/amerikansk bulldog och dog de bordeaux. Ett kraftpaket med mycket muskler och mycket kärlek. 

Min utbildning, kurser och erfarenheter

  • Diplomerad Hundinstruktör och långlineinstruktör, Annelie Isaksson april-2021

  • Utfall i koppel, Caroline Alupo, Alupo Hundkuskap nov-2020

  • Valputveckling 2-12 veckor, Sandra Tellström, Hundsteg AB nov-2020 

  • Etologi 2 delar, Del 1 Social struktur och Del 2 Språk och signaler, Sandra Tellström, Hundsteg AB okt-2020

  • Milene Wallin och Irene Westerholm pratar positivt, maj-2020

  • PTSD- Posttraumatisk stress hos hund, Caroline Alupo, Alupo Hundkunskap april-2020

  • Assisterande instruktör/kursledare på Min hund och jag i Svedala 2019 – 2021

  • Fördjupad raskunskap nr. 111, Åsa Ahlbom okt-2017

  • Praktikant/Assistent på Min hund och jag i Svedala 2016 – 2018

Upphovsrätt © 2020 Kaygot Hundträning Godkänd för F-skatt